Langerhuizen Oeuvreprijs 2021 Biologie, inclusief landbouwwetenschappen

Langerhuizen Oeuvreprijs 2021
Biologie, inclusief landbouwwetenschappen

U kunt vanaf heden voordrachten indienen voor de Langerhuizen Oeuvreprijs op het gebied van de Biologie, inclusief landbouwwetenschappen.

De Langerhuizen Oeuvreprijs van 25.000 euro wordt met ingang van 2020 jaarlijks uitgereikt als eerbetoon aan een wetenschapper die zich verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van de natuurwetenschappen.

Sluitingsdatum voor nominaties is 31 januari 2021.

Wilt u een kandidaat voordragen? Lees dan eerst de circulaire op de website van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Klik hiervoor op deze weblink.

De KHMW beheert het Langerhuizen Fonds, ontstaan door erflating van Pieter Langerhuizen Lambertuszoon. Reglementair is de prijs daaruit ieder jaar voor een ander natuurwetenschappelijk vakgebied bestemd: Natuurkunde, Biologie, inclusief landbouwwetenschappen, Aard- en milieuwetenschappen, Sterrenkunde, Filosofie en geschiedenis der natuurwetenschappen, (Bio)medische, veterinaire, tandheelkundige en farmaceutische wetenschappen, Informatica en wiskunde, Scheikunde.

Over Pieter Langerhuizen is weinig bekend. Hij was een liefhebber van de wetenschap en was directeur van de Hollandsche Maatschappij. Hij was burgemeester van Huizen en van Bussum en lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland. Hij woonde jarenlang op de buitenplaats Crailoo bij Huizen.

Afdrukken